Savarine

de Deea_Matza in Prajituri, 2 Mai 2013 | 5191 vizualizari

 

E o reteta foarte simpla pe care o am de la verisoara mea si care se face foarte usor si repede !

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri pesmet,
  • 1 lingura faina;
  • pentru umplutura:
  • 250 ml frisca hulala;
  • pentru sirop:
  • 300 ml apa,
  • 200 gr zahar,
  • 5 linguri esenta de rom;
  • pentru ornat:
  • gem de cirese
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Ouale se separa, se bat albusurile spuma, se adauga zaharul. Cand acesta s-a dizolvat punem galbenusurile, amestecam si apoi adaugam pesmetul + faina.

Se ung formele cu ulei si se umplu de jumatate cu compozitie, se dau la cuptor la 180 grade pt 15 minute.

Intre timp batem frisca si facem siropul.

Cand savarinele s-au racit le taiem in doua, le umplem cu frisca si le ungem cu gem deasupra !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]