Savarine

de Geanina87 in Prajituri, 25 Mar 2013 | 13823 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac savarine,dar pot sa va spun sigur ca nu si ultima data...Au iesit foarte bune, ca la cofetarie. Reteta o am de la bucataras Nadina73 si ma bucur tare mult ca am apucat si i-am salvat reteta la favorite ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 15 g drojdie
  • 250 g faina
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 250 g zahar
  • esenta de portocale
  • Umplutura savarine:
  • 500 ml frisca lichida
  • 3-4 linguri de gem de care aveti
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut. Intr-un vas se pune faina, in mijoc drojdia dizolvata, zaharul, oul, uleiul si laptele ramas. Se amesteca toate ingredientele cu un tel sau chiar cu mana pana cand rezulta un aluat moale si lipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Ungem formele cu unt sau ulei (din pacate nu am forme speciale, dar o sa imi cumpar). Punem cate 1 lingura si jumatate de compozitie in fiecare forma si le lasam inca 15 minute sa mai creasca in forme, dupa care le introducem in cuptorul preincalzit la 160° pentru aproximativ 20 minute cand se rumenesc frumos. Cand sunt gata, se scot din forme si se lasa la racit,dupa care se taie un capacel subtire.

Pregatim siropul astfel: punem apa si zaharul intr-un vas pe foc, amestecam pana se topeste zaharul, apoi adaugam esenta de portocale. Insiropam bine savarinele la fiecare 4-5 ore. Se lasa insiropate o noapte si abia a doua zi le putem umple cu frisca.

Peste frisca punem capacelul,o lingurita de gem si din nou putina frisca.

Sa aveti pofta...ca eu am avut :))

TIPS-URI

1

Savarinele insiropate se tin in frigider o noapte, pentru ca altfel se usuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Alina26 1

25.03.2013, 21:09

savarinee.....i eu vreau una!!!!!

nadina73 1

26.03.2013, 00:55

ma bucur ca ti-au placut FELICITARIIIIIIIIIII

Geanina87 1

26.03.2013, 09:22

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine