Savarine

de Retete_din_suflet in Prajituri, 6 Feb 2013 | 6245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 126g faina,
  • 90g zahar,
  • 3 oua,
  • 24ml ulei,
  • 1 plic praf de copt, 15g,
  • 300-400ml frisca,
  • 1-2plicuri de zahar vanilat,

Sirop:

  • 300ml apa,
  • 90g zahar,
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se bat ouale cu zaharul si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in oua.

Se ung formele de muffins cu unt si se tapeteaza cu faina.

Se pune compozitia pana la jumatatea formei si se da la cuptorul incalzit 170ºC-12-15min. pana se rumenesc usor.

Sirop: Apa cu zaharul se pun pe foc pana incepe sa clocoteasca si se ingroasa putin. Se stinge si se adauga esenta de rom.

Se scot din forma cu ajutorul unui cutit ascutit. Se insiropeaza cat sunt calde, dupa care se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca cu zaharul  vanilat. Cu ajutorul un cutit taiem un capacel din savarine.

Punem frisca cu ajutorul unei seringi de patiserie cu varful in stea. Capacelele se pot unge cu putin gem sau se pune un "mot" de frisca si o cireasa deasupra.

Obligatoriu se dau la rece pana se servesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

06.02.2013, 09:42

bune tare

Rocsi 1

06.02.2013, 12:08

Bine ai venit!

Retete_din_suflet 1

07.02.2013, 21:03

mulumesc pentru intampinare! cum poti incepe ziua mai frumos decat cu ceva bun, dulce! ma bucur ca v-au placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura savarina de casa