Savarine

de Criss in Prajituri, 20 Dec 2011 | 11395 vizualizari

 

Savarine adevarate, cu aluat dospit, asa cum gasiti la cofetarie, dar muuult mai bune. Umplute cu frisca naturala. Din pacate pozele nu sunt foarte reusite.
Revin cu reteta, acum trebuie sa plec. Va spun doar ca sunt cele mai bune savarine, mult mai bune decat cele cu pesmet. Reteta o gasiti pe net insa eu am luat-o de la Nela (Un dulce aromat).

 

INGREDIENTE

Pentru coji:

  • 250 g faina
  • 15 g drojdie
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 30 g zahar
  • 30 ml ulei

Pentru sirop

  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 esenta de rom

Pentru umplut:

  • 400 ml frisca (naturala am folosit eu)
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Intr-un castron se freaca drojdia cu putin zahar pana se lichefieaza ,apoi se dilueaza cu 150 ml lapte caldut si cu putina faina ,se lasa sa creasca .Dupa ce a crescut se adauga peste faina oul si zaharul si se amesteca cu restul de lapte caldut.La inceput se amesteca cu lingura pana se omogenizeaza toate,aduagam uleiul si incepem sa framantam cu mana.Va iesi o coca foarte moale pe care o lasam sa se dospeasca. (Eu va spun ca nu am pus mana pe aluat, am amestecat cu lingura pana cand aluatul a inceput sa se desprinda de pe peretii vasului.)
Am lasat aluatul sa creasca o jumatate de ora, apoi fiind destul de moale, am pus cu lingura in formele unse cu ulei si tapetate cu pesmet.

Am mai lasat vreo 20 de minute, timp in care a mai crescut in forme. Mi-au iesit 12 savarine din aceasta cantitate. Se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc. Se lasa sa se raceasca apoi se insiropeaza, se taie in doua si se umplu cu frisca.

  Pentru sirop, se caramelizeaza zaharul, se toarna apa si se fierbe siropul pana se topeste caramelul, se adauga esenta de rom si se lasa siropul sa se raceasca, dupa care se insiropeaza savarinele. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine