Savarine

de Miha in Prajituri, 17 Apr 2011 | 6902 vizualizari

 

La multi ani floricelelor! :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 100 g zahar
  • 3 linguri miere
  • esenta de rom
  • Pentru garnitura:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 intaritoare de frisca
  • 1 lingura zahar
  • sirop din dulceata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se pune faina intr-un castron si se face in mijloc o gropita in care vom pune drojdia dizolvata in putin lapte cald. Se amesteca cu putina faina, formand o plamadeala si se lasa sa creasca la loc cald, in jur de 15-20 de minute. Se adauga apoi oul, restul de lapte, zaharul, putina sare si se amesteca cu faina. La urma se pune uleiul. Se amesteca foarte bine compozitia, obtinand un aluat omogen de consistenta unei smantani groase. Se acopera cu un prosop si se lasa la cald.

Eu n-am avut forme speciale de savarina si am folosit tava de briose.

Se ung formele cu unt, se presara cu faina sau pesmet si se umplu pe 3/4 cu aluat. Se lasa sa creasca si cand a ajuns in gura formei, se da la cuptor, la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se lasa sa se raceasca in forma. Intre timp se prepara siropul:

Se fierbe apa cu zaharul si mierea. Se dau cateva clocote. Se lasa la racit, apoi se adauga esenta de rom.

Frisca lichida foarte rece, se bate cu mixerul pana incepe sa capete o oarecare consistenta. Se adauga zaharul (pudra) si inatritorul de frisca si se mixeaza pana devine pufoasa.

Fiecarei saverine i se taie un capacel ( pojghita intarita de deasupra), apoi se insiropeaza foarte foarte bine. Se pun pe o farfurie, se unge fiecare "capacel" cu sirop de dulceata ( puteti folosi orice fel de gem, marmalada, dulceata) si se umplu cu frisca batuta.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu banane