Savarine

de Brindusa in Prajituri, 22 Feb 2011 | 6779 vizualizari

 

Wekendul asta am facut si eu, ca mai toata lumea dupa cate am vazut, savarine. La cat de usor sunt de facut, ma mir ca le mai cumpara cineva din cofetarii.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 15 g drojdie proaspata (sau 7g uscata)
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar 
  • 3 linguri ulei 
  • 2 linguri esenta naturala de vanilie
  • 500 g frisca
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • putina peltea de gutui
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

  • Amesteca drojdia cu zaharul si laptele, pana ce zaharul se dizolva.
  • Amesteca faina cu oul, uleiul si drojdia
  • Adauga esenta si amesteca cu o lingura pana ce toate se omogenizeaza
  • Coca  care rezulta e destul de lichida. Las-o la crescut cam 1/2 de ora
  • In timpul asta pregateste formele. Sau, daca n-ai forme de savarine (asa ca mine) le poti face in forme de briose. Eu am pus si hartie, dar nu e bine,pentru ca se lipeste si nu se pot scoate savarinele. Mai bine ungeam bine cu unt formele
  • Umple formele si mai lasa-le 1/2 de ora la crescut. 
  • In timpul asta incalzeste cuptorul la 180 C (mediu) si fa siropul.  Amesteca apa cu zaharul si lasa la foc mic pana ce scade un sfert din lichid. LAsa la racit.
  • Coace savarinele cam 10 - 12 minute, pana ce se inrosesc putin deasupra.
  • Lasa-le la racit. Cu grija scoate-le din forme si taie putin din partea de sus, ca un capac
  • Insiropeaza-le din abundenta cu sirop.Pune cate o lingurita de frisca (sau cat iti place)
  • Pune usor capacele peste frisca si unge-le cu peltea de gutui
  • Se pastreaza la frigider maxim 2 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura egipteana cu nuca si caramel