Savarine

de Julie in Prajituri, 31 Oct 2010 | 15531 vizualizari

 

Minisavarine pufoase şi aromate, scaldate in sirop dulce si umplute cu multa frişca.
O reţeta franţuzită de Laura Calder.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 3 oua,
  • 100 g zahar,
  • 1 praf de sare,
  • 100 ml lapte dulce,
  • 1 cana faina,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 70 g unt topit,
  • 1 lingurita drojdie uscata

Sirop:

  • 250 ml apa,
  • 100 g zahar,
  • 1 lingura cu lichior de portocale

Si in plus:

  • frisca pentru umplut si zahar farin pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Aluat:
Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea,drojdia dizolvata in lapte si faina.    Se mixeaza 4-5 minute sa se aereze bine .Aluatul obtinut se lasa la dospit 20-30 min in loc cald. Dupa ce a crescut,se incorporeaza si untul topit.
Conform Laurei: daca este adaugat inainte, untul ,cu densitatea lui, va opri aluatul din crestere, astfel adaugat la sfarsit , va lasa aluatul sa creasca in voie.  
Aluatul se poate pune intr-o tava mare sau in mai multe forme mici individuale.
Se coc 20-25 minute .

Sirop:
Se pune apa cu zaharul la fiert pentru 2-3 min pana se topeste zaharul .
Se opreste focul si se adauga lichiorul de portocale, pentru un plus de aroma. Se toarna peste savarine, acestea  il vor absorbi si se vor umfla ca niste buretei.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si visine