Savarine

de madi_marin in Prajituri, 20 Oct 2010 | 8552 vizualizari

 

Pentru ca fetele mi-au facut pofta cu prajiturelele lor, m-am pus si eu pe confectionat. Sursa de inspiratie ,,bucataras.ro,,.

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 7 g drojdie uscata Dr. Oetker
  • 4 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu ulei
  • Umplutura :
  • 350 ml frisca lichida
  • Sirop :
  • apa
  • zahar
  • miere
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se amesteca faina cu laptele caldut in care s-a dizolvat drojdia, oul batut, zaharul si uleiul. Se omogenizeaza bine aluatul, apoi se lasa la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Formele de tarta se ung cu ulei  si se toarna in ele aluatul cu lingura. Se umplu formele trei sferturi, apoi se lasa sa mai creasca inca 15 minute.

Se pun intr-o tava si se dau la cuptor la foc potrivit pana capata o culoare rumena. Se dau la racit, apoi se scot din forma.

Pentru sirop se pune zaharul la caramelizat. Cand s-a obtinut un caramel clar, se adauga apa si se lasa sa fiarba pana ce s-a dizolvat complet. Se da deoparte de pe foc si se adauga mierea si esenta de rom.

Savarinelor racite li se taie capacelul, se insiropeaza bine, apoi se umplu cu frisca batuta spuma tare. Se orneaza cu frisca, ciocolata alba rasa sau altfel.....dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

epurasha2bb 1

22.10.2010, 13:42

bey, ce e aici? savarine.ro? super , pap si eu o insiropata!5f!

madi_marin 1

22.10.2010, 19:46

epurasha.... a fost saptamana savarinelor..... chiar....propun un concurs....fiecare saptamana sa fie a unui preparat si toata lumea il posteaza, iar cel mai frumos e premiat..... sefu ce-o spune de asta?

nadina73 1

23.10.2010, 00:48

cu cat le lai mai mult la insiropat cu atat imi maresc mai tare volumunu se dezmembreazastau tapene bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]