Sărmăluţe tradiţionale în foi de varză murată

de Zamfira in Porc, 31 Oct 2015 | 2973 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de porc tocată
  • 400 g carne de vită tocată
  • 2 kg varză murată (2 verze mai mari)
  • 2 cepe albe
  • 1 ou
  • 2-3 linguriţe de boia dulce
  • 3 linguri untură de casă sau 200 ml ulei
  • o cană de orez (bob rotund)
  • cimbru, mărar uscat
  • 500 ml bulion
  • costiţă afumată, scăriţă
  • sare, piper
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărmăluţe tradiţionale în foi de varză murată:

 Desfaceţi varza în foi şi spălaţi-le cu puţină apă rece astfel îndepărtăm plusul de sare sau spuma din butoi.

Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, se pune la călit într-o tigaie. După ce se înmoaie puţin adăugăm 2-3 linguriţe de boia dulce. Într-un vas mai mare punem carnea tocată, ceapa călită, un ou, orezul sălat şi scurs de apă, sare, piper, cimbru şi mărar. Amestecăm toate ingredientele şi începem sa umplem frunzele de varză.

Tăiaţi nervurile mai groase, puneţi carne şi rulaţi foaia de varză în jurul cărnii.

Punem untură sau ulei într-o oală mare sau cel mai bine un vas de lut, aşezăm varză tocată pe fundul vasului, apoi începem aşezarea sărmăluţelor.

După primul strat punem şi bucăţile de costiţă în centrul vasului.

Deasupra ultimului strat de sarmale punem un strat generos de varză tocată.

Turnam apă şi bulion până când acoperă compoziţia cu câteva centimetri, presărăm cimbru şi mărar uscat. Se acopera vasul şi se pune la fiert, la foc potrivit pentru 120 minute sau pînă când se fierbe varza.

Din când în când completăm cu puţină apă sau vin alb demisec.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluţe tradiţionale în foi de varză murată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Zamfira 1

01.11.2015, 11:30

Merisor, Daniela

mihaelar63 1

02.11.2015, 23:24

Chiar mi-ai facut pofta. Deci urmeaza sa trec la treaba

Zamfira 1

02.11.2015, 23:33

Mihaela Spor la treaba si pofta buna de pe acum! Pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de porc