Sarmalute cu carne de porc si afumatura

de babi5 in Porc, 15 Aug 2013 | 3728 vizualizari

 

Asa este la noi de Sf. Marie este ruga si se face mare pregateala,de parca am minca cu patru guri,dar traditia este traditie si trebuieste respectata ,ca altfel se supara gosti(musafiri)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc, tocata
  • 200 gr afumatura (eu am folosit sunca de casa )
  • foaie de dafin
  • piper macinat
  • sare
  • condiment pentru sarmale
  • boia
  • 5 buc. ceapa
  • 2 verze murate mai  mici
  • marar verde
  • ulei
  • 300 gr orez
  • 1 crenguta cimbru  
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de porc si afumatura:

Prima data am pregatit frunzele de sarmale;le-am spalat apoi le-am pus deoparte .

Am  tocat marunt afumatura,apoi am curatat ceapa, am tocat-o si am pus-o la calit .

Cind a fost un picut aurie am adaugat boiaua si piperul apoi am adaugat orezul bine spalat si scurs bine, l-am calit 5 min apoi am dat deoparte.

Intr-un castron am pus carnea tocata, am adaugat orezul si ceapa apoi am potrivit de sare,am adaugat condimentul de sarmale, mararul tocat ,afumatura si am amestecat bine,apoi am facut sarmalele pe care le-am asezat intr-o cratita in care am pus  varza tocata, crenguta de cimbru si foia de dafin .

Am adaugat apa calda ca sa treaca peste sarmale, in timpul fiertului mai adaugam din cind in cind apa calda.

Atentie cind punem sare, are si afumatura sare.

Gata sarmalutele pentru a fi servite.

Pofta mare sa aveti!

TIPS-URI

1

 Se poate servi  cu mamaliguta si smintina  la cine place (mie nu )

2

Un ardei iute este  binevenit

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de porc si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

babi5 1

18.08.2013, 09:38

Da iti dau si mamaliga si smintina iri_love eu daca nu manininc !!!! pupici

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:54

babi5 1

20.08.2013, 18:11

Multumesc mult MotanLaOale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta