Sarmalute cu carne

de ianculubita in Porc, 15 Mar 2013 | 9008 vizualizari

 

Sunt foarte multe retete de sarmalute,nu strica daca va recomand si reteta mea!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne cu grasime (burta de porc)
  • 2 cepe
  • 1 cutie de rosii in bulion
  • 100 g orez
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de cimbru
  • verdeata
  • frunza de vita
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 cana bors
Portii: 70
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne:

Intr-un castron punem carnea tocata, adaugam ceapa tocata marunt, rosiile pasate si calite putin pana scade sucul din ele, orezul spalat si scurs, sare, piper, cimbru, verdeata tocata si amestecam bine cu mana; eu mai adaug si un varf de lingurita de zahar, deoarece avand in compozitie rosii, opreste aciditatea, ceea ce va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel, in toate retetele in care folositi rosii. Gustam din compozitie si daca mai e nevoie de ceva mai adaugam apoi lasam sa se odihneasca .

In acest timp ne ocupam de frunza;daca este proaspata,o oparim cateva minute in apa, daca este de la saramura, o tinem 10-20 minute in apa rece, daca e de la congelator (cum folosesc eu) o lasam sa se dezghete apoi incepem sa modelam sarmalutele. Le punem in vasul in care am pus cateva frunze iar dupa ce am terminat, de asemenea le acoperim cu frunze. Rasturnam sucul de rosii, borsul si 1 cana cu apa. Dam vasul la cuptor la foc mic aproape 2h.

Se servesc pentru cine doreste cu smantana si mamaliguta.

TIPS-URI

1

pentru reusita sarmalutelor,nu folositi doar carne macra sau doar de vita

2

daca totusi folositi asa ceva,caliti ceapa si rosiile in 1ceasca de ulei si framantati bine compozitia sa intre uleiul in carne

3

de asemenea nu puneti orez mult,orezul nu face alta ceva decat intareste compozitia si nu mai aveti sarmalute moi si gustoase

4

si oul pus in compozitia de sarmalute la fel o intareste in combinatie cu orezul mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nasi Goreng sau reteta indoneziana de orez calit cu carne, legume si oua