Sarmalute

de Dea_Dea in Porc, 24 Mar 2013 | 3054 vizualizari

 

Un preparat tare bun!!

 

INGREDIENTE

  • o varza marisoara
  • 2-3 linguri de otet
  • 3 litri apa
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 2 linguri ulei
  • o ceapa potrivita
  • 2 pumni de orez
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 200 ml suc de rosii
  • bors magic
  • sare
  • piper
  • marar
  • cimbru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Apa se pune la clocotit cu otetul, cand clocoteste se pune varza scobita, se lasa pana cand se inmoaie, iar apoi se desprind frunzele (eu le tai in doua sau in patru )

Carnea se pune in castron , orezul se spala si se pune peste carne.

Se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, pana devine aurie, se adauga pasta de rosii, sare, piper,cimbru , marar, se mai lasa 5 min apoi se lasa la racorit si se pune peste carne si orez.

Se amesteca bine si se formeaza sarmalutele. Mie mi-au iesit 46 :D

Se pune apa cat sa le acopere si se pune la foc mare pana da in clocot iar apoi se da focul mic si se fierb. Cand sunt aprope fierte  se pune sucul de rosii si borsul magic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu garnitura de orez