Sarmale cu pleurotus

de dantes in Mancaruri de post, 14 Mar 2017 | 6616 vizualizari

 

Sarmale de post

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 150 g orez
  • 1 ceapa
  • 50 ml ulei
  • 100 ml suc de rosi
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu pleurotus:

Se opareste varza in apa sarata, circa 3-5 minute si se desface in foi.

Ciupercile pleurotus se spala bine si se taie marunt. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, se adauga pasta de rosii, ciupercile taiate marunt, orezul. Se condimenteaza dupa gust si se amesteca bine.  

Se formeaza sarmalele si restul de varza se taie julien. Asezam intr-un vas de lut, un strat de varza taiata, apoi sarmalele si deasupra varza taiata marunt si rosii taiate feli. Se adauga sucul de rosii, cimbru si apa cat sa acopere sarmalele. Se introduc la cuptor circa o ora.

Se servesc cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

sarmale

2

pleurotus

3

post

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Galuste cu soia