Sarmale

de Sylvia in Porc, 20 Mai 2010 | 9941 vizualizari

 

Pentru ca nu am reusit sa postez inca reteta mea de sarmale o fac acum, sunt foarte incantata de cum imi ies desi fac extrem de rar de cand sunt aici pentru ca nu gasesc varza potrivita.

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de
  • o varza mare murata pe care o desfacem in foi.
  •  Pt compozitie am pus
  • 1/2 kg de carne de porc tocata,
  • 1/2 kg de carne de vitel tocata
  • 500 grame de kaiser afumat tocat,
  • o cana de orez,
  • 2-3 cepe medii,
  • o lingura pasta de rosii,
  • boia,
  • sare,
  • cimbru uscat ( frunzulitele maruntite) ,
  • putin piper,
  • 50 ml ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Varza o desfacem pe foi  , pe cele mai mari le taiem in 2 cele mai mici raman intregi, le scoatem numai baza  la nervura din spate sa le putem rula mai usor.

 Preparare : tocam ceapa marunt si o calim in ulei, adaugam apoi tot acolo carnea si orezul si condimentele si pasta de rosii , omogenizam bine compozitia si o condimentam bine.

  Cu aceasta compozitie umplem apoi sarmalele si le rulam dupa dimensiunea dorita. Se pun la fiert impreuna cu bucati de ciolan sau costita afumata, varza murata tocata marunt si crengute de cimbru. Cele mai bune ies fierte la cuptor in oala de lut, eu am fiert in vasul meu roman.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de stevie