Saratele cu parmezan si chimen

de xana in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2013 | 8245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 50 gr parmezan
  • 125 gr margarina
  • 1 ou
  • 50 ml de lapte
  • chimen
  • 1/2 pliculet bicarbonat de amoniu(pliculetul avea 7g)
  • 1 praf de sare
  • In plus:
  • 1 ou
  • sare groasa
  • chimen
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu parmezan si chimen:

Parmezanul se da prin razatoarea cu ochiuri mici sau la robot, sa fie cat mai marunt apoi se adauga peste faina, impreuna cu oul, margarina moale, praful de sare, chimen dupa gust si amoniacul dizolvat in lapte. Se amesteca bine cu mana pana se formeaza un aluat destul de moale si putin lipicios. Se da la frigider 15-20 de minute.

Suprafata de lucru se pudreaza cu faina apoi se intinde o foaie din aluat, nu prea subtire. Se taie in forma dorita si se pun in tava cu hartie de copt. Cu un penson se ung fiecare cu ou batut, apoi se presoara sare si chimen si sa dau la cuptorul preincalzit la 180ºC timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc.

Mi-au iesit 35 de stelute fragede si bune:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu parmezan si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu cascaval si chimen