Saratele

de alldaycooking in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2012 | 6305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingurita fructoza
  • Sare
  • 1 ou
  • 10 linguri ulei
  • 130 gr unt (untura)
  • 120 gr iaurt
  • Pentru decor
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • Chimen
  • Mac
  • Cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Intr-un castron am pus faina, iar la mijlocul acesteia am facut o gropita in care am pus drojdia maruntita, fructoza si 100 ml apa calduta. Am amestecat incet apa cu drojdia. Am lasat 15 minute la loc cald. Dupa 15 minute am adaugat restul ingredientelor si am framantat pana cand am obtinut o coca elastica. Am lasat coca aprox 20 de minute.

Am impartit coca in 4 sferturi si am intins din fiecare bucata cate un dreptunghi pe care l-am taiat fasiute. Am uns fiecare fasiuta cu ou batut cu lapte, iar deasupra am presarat chimen, mac sau cascaval ras. Am copt pana cand s-au rumenit frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă din urdă cu brânză de burduf