Saramura de pui

de MotanLaOale in Pui, 2 Ian 2019 | 6667 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui dezosate (500 g)
  • condiment pentru pui
  • boia dulce
  • boia iute
  • amestec de ierburi de gradina
  • piper
  • sare
  • 30 ml ulei
  • SARAMURA:
  • 30 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 1 ceapa rosie
  • 2 rosii
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei verde
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • vegeta
  • boia
  • piper
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pui:

Pulpele se curata de pielite si zgarciuri si se spala.

Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron.

Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile.

Se lasa cel putin 4 ore la frigider acoperite cu folie alimentara.

Se incinge gratarul, se unge cu slanina si se pun pulpele la fript.

Se intorc de cateva ori pana de rumenesc frumos.

Intre timp se pune intr-o cratita uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute.

Se pun in cratita apa, ardeiul, rosiile curatate si tocate si se fierb 10-12 minute.

Se pune si verdeata si se mai fierbe 5 minute.

Se potriveste de sare si se pun si cateii de usturoi tocati marunt.

Cand pulpele sunt facute, se pun intr-un vas si se toarna peste ele zeama fierbinte.

Se lasa 10-15 minute si se poate servi.

Se serveste cu mamaliga.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Daca mamaliga este de o zi, se poate pune pe gratar pentru 5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui