Saleuri

de Adele in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2015 | 3900 vizualizari

 

Rontaim si noi ceva ... niste saleuri cu telemea si ...

 

INGREDIENTE

  • Aluat baza :
  • 300 g faina.
  • 1 ou.
  • 100 g telemea .
  • 70 g unt.
  • 1 lingura untura.
  • 5 g sare.
  • 2 linguri apa rece.
  • 6 masline .
  • chimen.
  • parmezan ras.
  • 1 galbenus de ou.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri:

Pentru inceput se da pe razatoare telemeaua, se amesteca cu faina si sarea intr.un vas,se adauga untul,untura,oul si apa se framantana aluatul energic pana se incorporeaza si se topeste untul foarte bine.

Aluatul obtinut s eimparte in 2 parti, o parte se amesteca cu masline tocate foarte marunt ,dupa care se intind eo foaie si se decupeaza cercuri se ung cu galbenus d eou si deasupra s epresara parmezan ras, se aseaza in tava si se dau la 200° pana se rumenesc (aproximativ 15 minute).

Cealalta parte din alaut se ia si se intinde o foaie subtire (patrata) se unge cu galbenus se taie in fasii , se presara chimen, o parte se aseaza in tava iar cele ramasa se rasucesc.Se dau la cuptor la 200°(10-15 minute)

Alaturi de o bere rece sunt numai bune pentru a petrece o seara minunata alaturi de cei dragi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu unt