Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii punem deoparte.
Curatam si fasolea verde, o spalam bine si o punem la fiert in apa sarata separat, in paralel cu cartofii. Cand e aproape fiarta o scurgem de apa si o punem deoparte.
In timp ce cartofii si fasolea verde fierb, punem la fiert si ouale timp de 12 minute (sa fie fierte tari), le curatam de coaja si le dam deoparte.
Pregatim vinaigrette-ul intr-un bol mare : zdrobim usturoiul, punem peste oregano tocat marunt (e mai bun proaspat), adaugam uleiul, otetul, sare, piper (eu am renuntat la mustar) si amestecam bine.
Taiem maslinele bucati, pregatim ansoa, rosiile si ouale le taiem sferturi si le punem deoparte.
Cand toate ingredientele sunt pregatite, punem in bolul cu sos cartofii fierti, fasolea verde, maslinele si rosiile si le amestecam usor cu o lingura, fara a le zdrobi.
Asezam cate o frunza de salata verde in farfurie si adaugam salata din bol peste care punem ansoa, bucati de ton si oua fierte.
Salata e foarte consistenta, sosul delicios, iar ansoa ii da o aroma deosebita. Bon appetit!