Super buna ... mie mi-a placut tare mult !
Punem fasolea uscata intr-un bol cu apa si o lasam peste noapte .
Intr-o oala punem apa. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe pachet amestecand din cand in cand, pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele. Cand au fiert, le scurgem de apa in care au fiert si le trecem sub un jet de apa rece si lasam sa se raceasca.
Separat scurgem fasolea de apa in care a stat peste noapte si o trecem sub un jet de apa rece.
Punem fasolea la fiert in apa rece cu sare impreuna cu un catel de usturoi decojit si frunzele de salvie. Lasam la foc potrivit pana ce fasolea este fiarta. Scurgem apa, aruncam usturoiul si salvia si punem fasolea intr-un bol incapator.
Ardeii curatati de seminte si nervuri se taie cuburi mici si se pun in bolul cu fasole.
Intr-un pahar amestecam bine uleiul ,zeama de lamaie, sarea si piperu .
Adaugam pastele in bolul cu legume si amestecam usor, turnand amestecul de ulei si lamaie .
Se servesc reci.
Pofta buna !
1
Pentru un gust picant adaugati in amestecul de ulei ,ardei iute .