Salata de cartofi noi si sfecla rosie este plina de vitamine, presarata cu verdeturi proaspete si dressing aromat! Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!
Dressing:
Fierbe separat cartofii noi si sfecla rosie in coaja, lasa-le la racit, apoi curata-le. Taie cartofii pe jumatate, apoi felii subtiri si pune-i intr-un castron. Taie la fel si sfecla si pune-o separat in alt castron.
Daca te-ai murdarit pe maini, freaca cu o felie de lamaie sa nu ramana pielea patata!
Pune apa fierbinte peste rosii ca se le poti curata mai usor de coaja, apoi taie-le in doua si scoate semintele. Astfel, elimini excesul de apa care s-ar lasa in salata. Taie miezul cubulete si pune-l peste sfecla, apoi adauga ceapa verde tocata rondele subtiri, usturoiul taiat marunt si patrunjelul verde tocat.
Pentru dressing, amesteca intr-un bol otetul, uleiul de masline, oregano, boia dulce sau iute si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Toarna jumatate din dressing peste cartofi si jumatate peste sfecla. Amesteca usor in fiecare bol si lasa-le la frigider 15 minute ca sa se intrepatrunda mai bine aromele.
Pentru servire, pune salata de sfecla pe un platou, in mijloc, salata de cartofi de jur imprejur, pe margine, asaza maslinele negre fara samburi si presara patrunjel verde deasupra.
Este delicioasa!