Este preferata mea. Usturoiul ii da un gust aparte foarte bun.
Ardeii se coc pe tabla intorcandu-i pana se coc uniform pe toate partile.
Cand unul este copt se pune intr-o oala, se presara sare pe el si se pune capacul.
Asa se procedeaza cu toti ardeii punandu-i unul peste altul cu sare si cu capacul pus.
Se lasa asa cam o ora pana se racesc sa nu friga la mana.
Se curata ardeii de pielita, de cotoare, samburi si nervuri si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Se taie in bucati potrivite si se pun intr-un castron.
Usturoiul se curata si se zdrobeste ca pentru mujdei pana devine pasta si se pune peste ardei.
Din ulei, sare, zahar, otet si apa se face un dresing dupa gustul fiecaruia, se toarna peste ardei si se amesteca bine.
Se lasa la frigider cel putin 30 minute pentru amesecarea aromelor dupa care se poate orna, sau nu, dupa preferinta fiecaruia.
Pofta Buna!