Face parte din categoria salatelor "fierte" impreuna cu salata de vinete si salata de dovlecel ....
Le putem servi calde sau reci, ca aperitiv, pe o bucată de pâine proaspătă, ca garnitura ..... delicioase.
Spalați ardeii și puneți-i pe o tava la cuptor.
Gatiti-i sub grill 30-40 de minute, intoarceti-i de cateva ori până când coaja lor este neagra.
Scoateți-i din cuptor și puneti-i imediat într-o pungă de plastic pentru congelator (sau intr-o oala acoperita).
Lasati sa se raceasca - coaja se va indeparta foarte usor.
Între timp, se prepară sosul cu uleiul de masline, cateii de usturoi, ceapa eșalotă, cimbru, piper și sare.
Curatam ardeii de coaja si de seminte. Pulpa obtinuta se taie fâșii.
Zeama lasata o filtram si o adaugam in sos, punem o lingura de smantana si amestecam.
Daca servim imediat: Punem fâsiile de ardei intr-o farfurie si adaugam deasupra sosul pregatit.
Daca nu: Amestecam fisiile de ardei cu sosul, dam la rece si scoatem salata o jumătate de oră înainte de servire.
Pofta Buna !!!!!
1
pentru a-i decoji foarte usor- scoateți din cuptor ardeii și puneti-i imediat într-o pungă de plastic pentru congelator