Eu prefer salata de andive in special iarna, cand o pregatesc pentru a o savura la servici, goala, fara sa fie insotita de alte alimente, desi poate fi imbunatatita cu piept de pui la gratar taiat cubulete, felii de ou fiert, masline feliate, etc.
Andivele se spala repede sub jet de apa rece, se scurg, se indeparteaza cotorul, se taie in patru pe lungime si se toaca julien. Se toaca marunt patrunjelul care in prealabil a fost spalat si scurs. Se adauga peste andive patrunjelul, sare si piper dupa gust, si sosul pe care il preparam astfel: intr-un castronel punem iaurtul, zeama de la o jumatate de lime sau lamaie si o lingurita sau doua de mustar, dupa gust caci, atentie, sunt persoane carora nu le este pe plac gustul intens de mustar, mie imi place, pun si trei lingurite. Se amesteca bine sosul si se toarna peste andive. Amestecam bine salata si servim. Este recomandat a se servi imediat dupa preparare. Pofta buna!