Am facut ieri o musaca cu cartof fiert si mi-au ramas vreo 3 cartofi fierti,asa ca azi am zis sa fac ceva cu ei,chef de galusti cu prune nu aveam asa ca am facut o salata pe repede inainte,care nu necesita timp mult si nici complicatii....
Cartofii se fierb in coaja,apoi se curata si se lasa la racit.Ceapa o taiem pestisori si o frecam cu putina sare,cat se se inmoaie putin.Taiem in bucatele mai mici macroul marinat,avem grija sa eliminam eventualele oase.Dupa ce s-au racit cartofii se taie in cubulete potrivite se pun intr-un castron,presaram sare si piper peste ei,amestecam,apoi adaugam ulei de masline si otet.Lasam cca 10 min sa se intrepatrunda aromele,apoi adaugam ceapa,pestele si maslinele si amestecam.Daca mai este nevoie se mai adauga sare,piper,ulei si otet,in functie de preferinte.La final adaugam cateva fire de ceapa verde.Se poate servi si cu maioneza sau ou fiert.