Pe vremea asta caniculara, parca nici mancarea nu mai merge. Totusi trebuie sa ne alimentam cu ceva, nu putem sta chiar flamanzi, asa ca salatele mi se par cele mai potrivite acum. Ia sa vedeti ce am facut eu aici, poate va place si incercati si voi!
Spalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele.
Intr-un bol amestecam: sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, busuioc, uleiul si mustarul.
Le omogenizam bine, dam drumul dovleceilor si ii amestecam.
Ii acoperim si ii dam la frigider circa o ora.
Oul il fierbem cam 3 minute si jumatate, apoi il curatam de coaja si il taiem in patru.
Rosiile cherry le spalam, tonul il scurgem de lichid.
Incingem o tigaie grill, rumenim dovleceii pe ambele parti, apoi ii scoatem pe o farfurie.
Pe un platou asezam dovleceii la gratar, apoi ton, din loc in loc.
Dam drumul rosiilor, asezam bucatile de ou.
Presaram parmezanul ras si putina crema de otet balsamic.
La final dam drumul patrunjelului verde tocat marunt.
Este gata de servit. Simplu, nu?
Pofta buna!