Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post

de ralu_ca in Prajituri, 23 Noi 2015 | 68900 vizualizari

 

Pentru zilele in care postim, putem sa ne indulcim cu acest Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post. Usor de facut, cu ingrediente la indemana, poate fi alegerea potrivita pentru oricare zi din saptamana. 
Pentru reteta de Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post, ai nevoie de doar cateva ingrediente: biscuiti, margarina, stafide, rahat, cacao.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post
  • 1 kg biscuiti
  • 400 ml apa
  • 300 g margarina 
  • 200 g stafide
  • rahat
  • nuca macinata
  • 200 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • nuca cocos
  • esenta rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post:

Iata cum se prepara Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post

Rupe sau zdrobeste biscuitii in bucati mici.

Intr-o oala incalzeste apa, adauga margarina taiata bucati si las-o la foc mic pana se topeste.

Apoi adauga zaharul amestecand pana se topeste, cacaua si laas pana fierbe, apoi opreste focul.

Adauga stafidele, esenta rom, rahatul, nuca si amesteca, apoi lasa sa se racoresca 5 minute.

Peste biscuitii zdrobiti toarna compozitia obtinuta si amesteca cu lingura foarte bine, apoi lasa vreo 10 minute sa se raceasca.

Intinde pe masa o folie plastic sau aluminiu, presara nuca cocos, toarna tompozitia de biscuiti si formeaza ruloul. Da-i forma de salam si pe deasupra presara nuca cocos, impacheteaza si ruleaza strans.

Lasa la frigider cateva ore, pana se intareste.

Se taie rece!

Pentru zilele de post, va recomandam si Placinta cu mere, de post, Strudele de post cu mere sau un Chec marmorat, de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem