Rulouri de vinete cu sos grecesc de rosii

de Xandrinne in Mancaruri de legume, 15 Sep 2013 | 5386 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult sosul de rosii, a fost delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata,
  • 1 cutie cuburi de crema de branza cu smantana Delaco,
  • 2 linguri (generoase) cu branza de vaci,
  • 2-3 frunze de menta,
  • cateva fire de patrunjel, marar (marar nu am mai pus),
  • sare, piper,
  • cascaval ras,
  • sos de rosii, preparat din 500 g rosii,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingurita oregano,
  • 1 foaie de dafin,
  • putina scortisoara, sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de vinete cu sos grecesc de rosii:

Am curatat de coaja rosiile si le-am taiat cuburi; am incins uleiul de masline si am adaugat cateii de usturoi, feliati. Nu-i ardeti, ci ii prajiti putin. Am adaugat rosiile si restul ingredientelor: dafin, scortisoara, zahar, oregano, sare. Am lasat pe foc sosul cca 30 de minute, amestecand din cand in cand, pana acesta a inceput sa scada si sa se ingroase. Inainte de a-l folosi inlaturati foaia de dafin.

Am feliat vanata (cat mai subtire, eventual folositi o razatoare) pe lungime; feliile de vinete le-am uns cu putin ulei si le-am pus pe grill, cate 3 minute pe fiecare parte, pana s-au inmuiat un pic.

Am amestecat crema de branza cu branza de vaci si verdeata tocata; am potrivit gustul de sare si piper.

La un capat al feliei de vanata am pus o lingurita de umplutura si apoi am rulat.

Intr-un vas Jena am turnat sos, cat sa-i acopere fundul; am transferat rulourile si am turnat peste fiecare dintre ele cate o lingura de sos.

Am tinut vasul in cuptorul preincalzit, 15 minute, am scos vasul si am presarat cascavalul ras, apoi am mai copt 10 minute.

Am presarat putin patrunjel verde.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui crema de branza cu branza de capra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vinete cu sos grecesc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu broccoli