Rulada verde

de Heracleea in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2013 | 4925 vizualizari

 

Reteta asta o am de la mama, ea o face cu spanac si alimente non D D dar eu m-am gandit sa schimb un pic legumele si sa o adaptez dietei. Ce ziceti? Credeti ca e buna? Nu ramane decat sa o incercati!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 1 lingura de ulei de masline/rapita
  • 3 linguri de iaurt/lapte batut
  • 4 linguri de faina tarate de ovaz
  • 2 amidon
  • 3 lingurite de praf de copt
  • 300 – 400 gr. brocoli
  • sare

Umplutura

  • 250 gr crema de branza sau branza de vaci
  • 3 oua fierte tari
  • 2 linguri iaurt
  • 1 lingura de mustar
  • 200 gr. jambon de curcan light
  • 1 gogosar murat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada verde:

Se pun la fiert buchetelele de brocoli in apa cu putina sare. Cand s-au inmuiat se scurg bine si se paseaza. Piureul de brocoli se amesteca cu ulei si sare. Separat se bat albusurile spuma tare, cu un varf de cutit de sare.

Galbenusurile se amesteca bine cu faina de tarate, amidon si praf de copt. Incorporati in amestecul de brocoli iaurtul/laptele batut, compozitia de faina si amidon.

Adaugati apoi albusurile amestecand cu grija, incet de jos in sus pentru a rezulta un amestec pufos.

Tapetati o tava mare cu hartie de copt, de silicon sau teflonata ori ungeti cu putin ulei o tava neaderenta. Turnati aluatul si dati la cuptor, la foc potrivit, 15- 20 min. Intre timp fierbeti 3 oua si pisati-le cu furculita.

Adaugati ouale, mustarul si iaurtul in crema de branza.

Cand s-a racorit blatul, puneti-l cu hartie cu tot pe un servet umed, intindeti putina crema de branza.

Puneti deasupra felii de jambon de curcan, apoi restul de crema de branza, asaza in mijloc felii de gogosar.

Cu ajutorul hartiei, strangeti cu grija, si rulati, impachetati in folie de aluminiu sau folie alimentara si dati la rece minim 2 ore.

Taiati inainte de servire, cu un cutit foarte ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300)