Rulada pufoasa cu gem

de violeta30 in Dulciuri, 11 Oct 2015 | 4682 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura de ulei
  • 4 linguri de apa
  • lamaie rasa
  • esenta de vanilie
  • gem
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada pufoasa cu gem:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le batem cu zaharul, uleiul, lamaia rasa, vanilia si apa pana devine o crema densa (sa nu va speriati ca la inceput va fi putin lichida, pe parcurs ce se va bate, se va intari). Adaugam si faina peste crema de galbenusuri. Va trebui sa folosim o lingura. Amestecam peste crema si albusurile spuma, tot cu lingura, dar cu grija.

Optional - Pentru a face grilajul cu cacao, luam 3-4 linguri din compozitie si le amestecam cu 2 linguri de cacao. Punem amestecul intr-o punga pe care o taiem la un capat (vom face o taietura mica). Intindem dupa imaginatie peste hartia de copt pe care am asezat-o in tava (linii drepte, oblice sau cerculete, puncte, etc). Rasturnam crema de galbenusuri peste grilajul facut, nivelam si dam la cuptor. Primele 20 minute nu deschidem cuptorul. Focul cuptorului trebuie sa fie cat mai mic.

Dupa ce s-a copt (eu am tinut-o exact 20 minute, dar depinde de cuptor) o rulam intr-un prosop si o lasam 5-10 minute rulata, apoi vom intinde din nou si acoperim cu gem toata suprafata. Rulam strans si asezam pe un platou. Se poate pudra sau se va servi asa. Eu nu am vrut sa stric modelul :))

Se taie felii de grosimea unui degete.

Se face foarte usor si rapid.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Mie mi-a mai ramas crema cu cacao si am tras linii si deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada pufoasa cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]