O ruladă foarte arătoasă dar şi foarte gustoasă,care arată foarte bine pe masă ,mai ales dacă este o masă mai festivă sau o sărbătoare.
Noi am avut-o pe masa de Paşti alături de alte gustări,dar poate fi şi fel de bază alături de o garnitură.
Chiar dacă arată atât de bine,se pregăteşte foarte uşor.
Eu am avut un muşchiuleţ de porc destul de mare,dar foarte fraged.
Să aveţi parte de Sărbători cu bucurie şi pace în suflete!
Muschiuletul de porc l-am taiat si l-am desfacut,astfel încât sa obtin o „foaie” care poate fi umpluta.
Nu am facut poza la aceasta etapa,dar am început facând o crestatura pe lungimea muschiuletului, apoi m-am dus cu taietura circular, astfel încât sa nu ramâna felia de carne foarte groasa dar nici sa n-o strapungem.
Daca torusi se întâmpla sa strapungem carnea, nu este nici o tragedie.
Am acoperit carnea cu o folie si am batut cu ciocanul pentru snitele, astfel încât sa întind cât mai mult felia de carne.
Am condimentat bine carnea, am rulat si am lasat-o la frigider o ora.
Intre timp am tocat si condimentat carnea pentru umplut, am fiert si curatat ouale de prepeliţă,am taiat ciupercile dar nu foarte marunt.
Am taiat ceapa verde si am calit-o în putin ulei împreuna cu ciupercile.
Am luat de pe foc, am adaugat carnea tocata, ouale batute, cascavalul razuit si verdeata.
Am scos carnea, am desfacut-o, am pus deasupra umplutura,ouale de prepeliţă, am rulat, am fixat-o cu 3 betisoare de frigarui si am pus-o în tava în care am pus putin ulei si apa.
Am pus la cuptor si am lasat pâna când carnea s-a rumenit si a fost suficient de „patrunsa”.
Timpul de coacere depinde de marimea bucatii de carne si de cuptor,eu am lasat-o cam o ora si jumatate.
Se feliaza când s-a racit bine.
Să aveţi poftă !!