Rulada de vitel cu sunca de Parma si legume de sezon

de danakarin in Vita, 22 Oct 2011 | 4056 vizualizari

 

Am vrut de fapt sa fac Saltimbocca si n-am gasit salvie.. drept care am schimbat nitzel. Sa vedem daca va place.

 

INGREDIENTE

  • 3 felii subtiri de carne de vitel din pulpa.
  • 3 felii de sunca de Parma sau alta sunca cruda si afumata.
  • 3 lingurite  de Pesto ( se poate inlocui si cu mustar ) 
  • 2 rosii
  • 1 ceapa rosie
  • un dovlecel. Eu am gasit niste dovlecei rotunzi, foarte aratosi !
  • 2-3 cartofi
  • 1/2 de varza rosie
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • oregano uscat
  • 2-3 catei de usturoi.
  • 100 ml de zeama de zarzavat
  • 100 ml de vin rosu
  • o bucatica de unt cit o nuca.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de vitel cu sunca de Parma si legume de sezon:

Snitelele de vitel de bat un pic invelite in folie si se ung cu pesto alla genoveze sau in lipsa cu mustar. Deasupra punem o  felie de sunca, rulam, apoi prindem cu o scobitoare sa nu se desfaca dupa care le rumenim  pe toate partile intr-o lingurita  de ulei de masline, le pastram la cald.

1/2 Varza se fierbe citeva clocote in apa fierbinte, la fel si dovlecelul felii ( mai grosute)  Separat se fierb cartofii in coaja. Dovleceii se scurg, varza se taie felii, si se pune totul  intr-o  tava  termorezistenta alaturi de rosii felii, de cartofii curatati si taiati in doua, de ceapa taiata in doua, sau cum doriti, de 2-3 catei de usturoi. Se presara cu oregano, se stropeste cu ulei de masline si se da 15 min. la cuptor la 170 de grade.

Adaugam apoi ruladele de carne reducem temperatura, si mai lasam in cuptor 10 min. Ruladele trebuie se fie patrunse dar sa ramina fragede.

In tigaia in care am prajit carnea turnam 100 ml de vin si 100 de ml de supa de legume- (se poate si din cubulet Maggi) si lasam sa scada la jumatate. Sosul acesta il legam cu unt si il servim la carne.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de vitel cu sunca de Parma si legume de sezon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini rulouri de post, cu dovleac

de RODIMUR 8

ieri la 22:27

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inima de vita cu legume picante