Rulada de porc cu carnat

de delia64 in Mezel de casa, 23 Mai 2014 | 8331 vizualizari

 

In fiecare an la taiatul porcului fac aceasta rulada .
Vara cand merg la munca campului pun cate o bucatica din consistenta rulada care este satioasa si gustoasa , de ce nu si sanatoasa in comparatie cu mezelurile din comert care au acela-si gust si sunt pline de grasime si conservanti .

 

INGREDIENTE

  • fleica de porc
  • 1 fir carnat de casa
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • ata pentru cusut
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de porc cu carnat:

Fleica de la porc se lasa in saramura pana a doua zi .

Se intinde bucata de fleica si se condimenteaza cu piper , sare isi ea cat este nevoie din saramura , se presara peste fleica usturoiul curatat si pisat , se  pune un fir de carnat si se ruleaza .

Se coase cu o ata rezistenta si se lasa la afumat , se dau cate un fum timp de 3 zile .

Se lasa 2/3 zile la aer si se  pastreaza in congelator  .

Eu am facut 2 bucati , una am consumat-o la sarbatorile de iarna  iar a doua am decongelat-o doar ieri .

Pofta buna dragii mei !!!

TIPS-URI

1

Se consuma la micul dejun alaturi de branza si rosii sau ceapa rosie .

2

Se poate pregati un papricas de cartofi si cateva feliute din gustoasa rulada .

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc cu carnat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii