Rulada de cascaval

de danakarin in Aperitive / Garnituri, 19 Oct 2013 | 11555 vizualizari

 

Azi am copt rulada ruladelor! Am primit reteta de la sotia tatalui meu care e o gospodina grozava. Mai trebuie sa o conving sa intre in randurile noastre :-)

 

INGREDIENTE

  • 70 g de unt
  • 170 g de faina
  • 8 oua
  • 1 l de lapte
  • 250 g de cascaval
  • umplutura
  • 20 g de unt topit
  • 2-3 linguri de smântână groasa
  • o lingura de parmezan sau cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de cascaval:

Topim untul, il amestecam cu făina si turnam încet laptele. Fierbem acest amestec, când se îngroașa ca o smântână il luam de pe foc, adăugam cașcavalul ras.,sărăm si il lăsam sa se răcească. In acest timp separăm ouăle si batem spuma din cele 8 albușuri. Gălbenusurile le adăugăm  pr rând la amestecul de mai sus. Punem in final si spuma bătută foarte bine. Acest aluat il turmăm in tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem la foc potrivit, 175 de grade până putem face testul cu scobitoarea si se si rumenește la suprafața. Rasturmăm pe un șervte sau o altă foaie de copt, ungem cu amestecul de unt topit si smântână, presărăm cu parmezan ras sau cascaval ras, rulăm cu ajutorul suportului , fie șervețel fie hârtie. Lăsam un pic să se zvânte și tăiem felii potrivite pe care le servim cu salată verde. 

Este un aperitiv, sau fel principal, extrem de sățios. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

babi5 1

20.10.2013, 08:12

B una tare

laura_n 1

20.10.2013, 14:00

ce bunatate

danakarin 1

20.10.2013, 17:25

Multzumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]