Rulada de cartofi cu carne

de sandytza in Mancaruri cu carne, 11 Mai 2010 | 6649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 700 gr cartofi
  • 700 gr carne tocata
  • 2 oua
  • 1/2 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 50 gr pasta de rosii
  • sare ,piper, patrunjel tocat, cimbru
  • 1 lingura unt
  • 100 gr cascaval
  • ulei
  • Pentru sos
  • 200 ml lapte
  • 50 gr lingura faina
  • 150 ml sos de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de cartofi cu carne:

Cartofii se spala si se fierb cu coaja in apa cu o lingurita de sare. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se prajesc in ulei. Se adauga carnea tocata , se amesteca bine apoi se adauga pasta de rosii , sarea, piperul, patrunjelul si cimbrul. Se lasa sa fiarba 2-3 minute dupa care se ia de pe foc.   Cartofii fierti se curata de coaja , se razalesc si se amesteca cu un ou , piper si sare .
Pe o folie transparenta se intind cartofii si se formeaza o foaie dretunghiulara.Se aseaza 50 gr cascaval razalit peste care se aseaza carnea tocata si inca 50 gr. de cascaval peste carnea tocata. Atentie sa nu puneti carnea tocata chiar pana in capatul unde se va inchide rulada pentru ca la rulat o sa alunece umplutura si o sa iasa afara.  Se ruleaza cartofii lasand in interior carnea si inlaturand treptat folia dupa care se transfera intr-o folie de staniol cu care se va imbraca rulada.
 Se da la cuptor 20 minute la 180 grade , dupa care se scoate se inlatura staniolul de deasupra si se toarna un ou batut.

Se baga iar la cuptor la 200 grade aprox 10 min. timp in care oul de deasupra se va inchega. .
 Sosul

Laptele se pune la fiert lasand intr-un bol 100 ml care se amesteca cu faina si sosul de rosii. Cand laptele fierbe , se adauga amestecul preparat dupa care se adauga sarea si zaharul. Se fierbe pana cand sosul se ingroasa . Daca este prea gros se mai adauga lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu