Ruladă de bezea cu căpşuni

de alice_ciobanu in Prajituri, 1 Iun 2011 | 6218 vizualizari

 

Pentru că astăzi a fost ziua soţului meu... m-am gândit să-i fac o surpriză dulce. Aşa că la întoarcerea acasă l-a aşteptat o minunată ruladă de bezea cu căpşuni.

 

INGREDIENTE

  • 4 albuşuri
  • 225 gr zahăr tos
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • căpşuni
  • 80 gr ciocolată albă

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă de bezea cu căpşuni:

Albuşurile se mixează spumă cu un praf de sare. Apoi se încorporează zahărul, câte o lingură pe rând, şi se mixează continuu până ce spuma devine bezea căpătând o consistenţă vâscoasă şi lucioasă. Se încălzeşte cuptorul la 220 grade sau treapta 7.

Într-o tavă de 24/35 cm tapetată cu hârtie de copt se pune bezeaua şi se nivelează cu o spatulă, întinzând un strat uniform. Se lasă la copt 10 minute la 7/220 grade şi apoi se mai coace încă 10 minunte la treapta 3/170 grade.

Când s-a întărit frumos, fără a se arde, se răstoarnă din tavă pe o altă bucată de hârtie de copt. Se dezlipeşte cu grijă hârtia cu care a fost la copt.

Frişca lichidă se mixează cu 2 linguri de zahăr pudră. Când bezeaua s-a răcit se pune frişca în strat uniform. Se aşează căpşunile tăiate bucăţi. Se rulează apoi cu grijă presând uşor. Bezeaua se va sfărâma în timp ce veţi rula.

Separat se topeşte ciocolata albă şi se ornează rulada în linii fine sau după cum aveţi pricepere, îndemânare sau imaginaţie.

Cam asta e... sper să vă placă şi vouă.... încercaţi...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de bezea cu căpşuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu dovleac si scortisoara