Rulada cu mere

de Miha in Prajituri, 20 Feb 2012 | 4697 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 4 mere mari
  • 4 linguri de zahar (dupa preferinta si dupa cat de dulci sunt merele, se poate pune mai mult)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mere:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine teapana si lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, apoi turnam emulsia obtinuta peste spuma de albusuri. Amestecam usor cu o lingura sau la viteza cea mai mica a mixerului. La sfarsit adaugam si faina si omogenizam.

Compozitia se toarna in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumeneste usor deasupra. Blatul se desprinde usor din tava si se rastoarna pe o alta bucata de hartie de copt tapetata cu putin zahar tos. Se ruleaza cu atentie, sa nu se rupa, si se lasa pana se racoreste.

Umplutura:

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Le calim impreuna cu untul, zaharul si scortisoara, pana scade zeama lasata. Dam deoparte si lasam la racit.

Se desface blatul racorit, se pun merele calite si racite si se ruleaza din nou.

Se pudreaza cu zahar si se portioneaza dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (49)

Miha 1

23.02.2012, 08:53

Ionela Irena Oana multumesc!

Dydy07 1

27.02.2012, 14:18

yamyyy yamyyy...foarte buna

Miha 1

27.02.2012, 17:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mere