Ruladă cu gem

de elucubratiiculinare in Prajituri, 15 Oct 2012 | 5024 vizualizari

 

Un desert foarte apreciat de toată lumea.
Foarte ușor, nu pot să spun că este de făcut, dar merită întotdeauna.
Această rețetă (antică de când lumea) nu-mi aparține, dar am citit de mult pe un forum câteva sfaturi care de data aceasta le-am urmat și sigur o să vă ajute și pe voi.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă,
  • 4 linguri zahăr,
  • 4 linguri făină,
  • 4 linguri ulei,
  • o linguriță esență de vanilie,
  • un borcan gem,
  • 100 g ciocolată.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă cu gem:

Separăm ouăle.  Într-un castron batem bine gălbenușurile cu uleiul. În alt castron batem albușurile cu un praf de sare și adăugăm treptat zahărul. Adăugăm albușurile peste gălbenușuri și amestecăm ușor cu o lingură de sus în jos. Adăugăm făina și amestecăm ușor cu o lingură. Adăugăm esența de vanilie și amestecăm  Compoziția se pune într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. 

Tava folosită este cea de la aragaz și are 25 x 35 cm. Se dă la cuptor pentru 10-12 minute la 190 grade C. Trebuie să stăm cu ochii pe ea pentru că se poate arde foarte ușor (eu am reușit să o rumenesc un pic :)

Când este gata se acoperă cu un șervet de bucătărie udat și stors bine ( șervetul trebuie să fie ceva mai mare decât tava). Se răstoarnă pe un blat de bucătărie. Se înlătura hârtia pergament și se unge cu gem pe toată suprafața. Se rulează ușor ajutându-ne de șervet pentru a strânge rulada bine. Se pune pe un platou și se ornează cu ciocolată topită.

Eu am pus și o linguriță de unt când am topit ciocolată să fie un pic mai cremoasă.   Se lasă să se răcească și se taie cu un cuțit ascuțit bine.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti