Rulada cu gem

de dentistutza in Prajituri, 2 Apr 2012 | 6566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 1 cana apa calda
  • 4 lingurite zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana ulei
  • 1/3 pachetel drojdie proaspata
  • faina cat cuprinde ( aprox. 600 gr)
  • pt umplut:
  • gem ( prune/ capsuni/caise)
  • 1/2 lamaie stoarsa ( zeama)
  • optional nuci sau stafide si
  • ou pentru uns.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem:

Apa calduta se amesteca cu zaharul si drojdia. Apoi se framanta un aluat elastic, nelipicios din toate ingredientele si se lasa acoperit sa creasca.

Cand si-a dublat volumul se pune pe masa  presarata cu faina, se mai framanta putin si apoi se intind fasii care se ung cu gemul frecat cu lamaie. Cine doreste adauga nuci sau stafide. Se ruleaza, se pun in tava de copt cu lipitura in jos, se mai lasa circa 15 minute sa creasca. Se ung cu ou si se coc la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti