Mergand in vizita la niste vecini m-am gandit ca e un gest frumos sa duc si un dulce.Asa ca am facut rapid o rulada cu ciocolata.Obisnuiam sa cumpar din comert insa acum nu as mai cumpara...Se face mult prea usor si gustul nici nu se compara !!!
Ps : urasc sa fac poze seara !!! :D
Mai intai separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Apoi adaugam zaharul si mixam bine in continuare pana obtinem o compozitie tare si lucioasa.
Separat frecam galbenusurile cu ulei.
Adaugam galbenusurile la compozitia de albusuri si amestecam usor cu o spatula de jos in sus .Separat amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitia de oua amestecand usor in continuare de jos in sus.
Luam cateva linguri din compozitie si le amestecam separat cu cacaua .
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam cu lingurita din compozitia cu cacaua ( vezi foto) .Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 2-3 minute.
Scoatem tava si rasturnam restul de compozitie.Dam din nou tava la cuptor pana ce blatul prinde o frumoasa culoare aurie la suprafata.
Scoatem tava din cuptor.Punem blatul pe un prosop curat si umed si rulam.Lasam astfel sa se raceasca.
Intre timp punem intr-o tigaie la foc mic frisca lichida.Adaugam si ciocolata rupta in bucati mai mici si amestecam usor fara insa a lasa frisca sa inceapa sa fiarba.
Luam tigaia de pe foc,lasam sa se raceasca si apoi mixam pana ce obtinem o crema pufoasa .
Desfacem rulada ,intindem crema si rulam la loc.
Pofta buna !
1
Cantitatile sunt pentru o rulada mica.