Rulada cu crema de cafea

de Geanina87 in Dulciuri, 22 Sep 2013 | 9915 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de cafea sau de rom

Crema:

  • 4 linguri de ness dizolvate in 2 cesti cu apa calda
  • 3-4 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de cafea:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile si un praf de sare le batem spuma, iar galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi le incorporam in albusuri. Faina se amesteca cu cacaoa si se adauga in ploaie peste compozitie, amestecand cu o lingura de jos in sus. La final adaugam esenta, turnam compozitia in tava de la aragaz (pe care am tapetat-o cu hartie de copt) si dam la cuptorul preincalzit 180° pt. 10-15 min (testul scobitorii).Cand blatul e copt, il dezlipim de pe hartie(dar nu eliminam hartia), apoi il acoperim cu alta hartie de copt.Rulam si lasam la racorit.

Intre timp pregatim crema. Faina se amesteca cu zaharul, peste care se adauga ness-ul dizolvat.Punem pe foc mic si amestecam cu un tel, astfel incat sa nu se formeze cocoloase.Cand crema se ingroasa, lasam deoparte sa se raceasca. Batem frisca spuma tare si o amestecam cu crema de ness racita.Desfacem rulada, o umplem cu crema si o rulam la loc.Dam la frigider pentru cel putin 30 minute inainte de a o taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ganache de cappuccino