Rulada cu bureti de roua si branza telemea

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 27 Oct 2013 | 4666 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 kg faina
  • 1 ou + 1 albus
  • 25 gr. margarina topita
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • cca 25 ml ulei
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 ml apa calduta
  • Umplutura:
  • cca 200 gr. bureti de roua caliti in 2-3 linguri de ulei+sare si piper dupa gust
  • cca 100 gr. branza telemea de vaca
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri de gris
  • Pentru uns avem nevoie de un galbenus ,putina sare si putin busuioc uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu bureti de roua si branza telemea:

Intai preparam buretii... (Ii spalam in mai multe ape apoi ii calim in ulei si ii condimentam cu sare si piper dupa gust.)

Amestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida.

Adaugam oul+ albusul, margarina topita, laptele caldut, apa calduta, apoi incorporam faina.

La final adaugam uleiul pentru a lega aluatul, sa nu se mai lipeasca de maini.

Lasam aluatul acoperit la dospit cca 20-30 min intr-un loc ferit de curenti de aer.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il intindem pe masa de lucru infainata.

Asezam pe o portiune de aluat bureti caliti in ulei, apoi pe o portiune asezam bucati de branza telemea, din nou bureti iar la capatul aluatului, pe o portiune ungem aluatul cu pasta de tomate.

Presaram (in special peste zona cu bureti) grisul, rulam aluatul, formam rulada si o asezam in tava, unde va mai astepta cca 10 minute la dospit inainte de a introduce tava in cuptor. Nu uitam sa o ungem cu galbenus de ou, presaram putina sare si busuioc uscat.

In cuptorul preincalzit lasam rulada la copt cca 45 min. la temperatura de 180 grade pana se rumeneste frumos.

O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca ia apoi servim cu pofta ca e tare gustoasa!

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu bureti de roua si branza telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Panacris 1

28.10.2013, 19:23

Panacris 1

28.10.2013, 19:24

Da ce sunt bureții de rouă, denumirea științifică te rog

mihaelar63 1

29.10.2013, 02:13

CE gust bun mai au buretii de roua

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri aperitiv