Desert rulada cu biscuiti

de Lavinia in Prajituri, 2 Oct 2013 | 52069 vizualizari

 

O rulada foarte usor de facut, aspectuoasa si delicioasa, care noua ne place foarte mult!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie napolitana
  • Crema de caramel si biscuiti:
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 150 g biscuiti 
  • Crema de lapte praf:
  • 100 g zahar
  • 3 linguri apa
  • 100 g unt (de calitate)
  • 100 g lapte praf
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 1 fiola esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu biscuiti:

Crema caramel: Pune intr-o craticioara 100 g zahar la caramelizat pana ajunge la culoarea chihlimbarului.

Adauga apa (cu mare atentie la aburi) si lasa pe foc pana se topeste zaharul, apoi adauga biscuitii macinati fin si omogenizeaza bine.

Intinde rapid crema de biscuitii peste foaia de napolitana. Aceasta se va inmuia de la crema fierbinte si se va putea rula cu usurinta.

Crema de lapte: Pune zaharul cu cele 3 linguri de apa pe foc mic pana se topeste zaharul. Adauga untul si amesteca bine pana se topeste.

Ia de pe foc, adauga laptele praf, nuca de cocos si vanilia si omogenizeaza bine sa nu ramana cocoloase.

Intinde crema alba peste crema de caramel, apoi ruleaza strans rulada si las-o la rece pentru minim 3-4 ore.

Feliaz-o cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca