Desert prajitura spargatorul de nuci

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 8 Aug 2018 | 3432 vizualizari

 

O prajitura delicioasa cu nuci si ciocolata, fara crema, pentru a potoli pofta de dulce in zilele calduroase.
Inspirata de la Divainbucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 200 g nuci, alune, migdale, caju
  • 250 g ciocolata neagra
  • 150 g unt
  • 1/2 lingurita rom
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • cateva linguri de gem caise
  • 2 linguri zahar brun
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 linguri lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura spargatorul de nuci:

Am tocat mixul de nuci. Am topit ciocolata cu untul.

Am mixat spuma ouale cu sarea si zaharul. Peste oua am adaugat ciocolata topita cu untul. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt. La final am adaugat romul.

Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt, apoi am presarat pe toata suprafata mixul de nuci tocate. Peste nuci am presarat cele 2 linguri de zahar brun.

Am introdus tava in cuptorul incins pentru 20 de minute, apoi am intins peste nuci cateva linguri de gem. Eu am amestecat gem de caise cu prune si am pus putin mai mult. Am introdus tava din nou la cuptor pana a trecut testul scobitorii.

Am decorat prajitura rece cu ciocolata alba topita cu lapte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura spargatorul de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura tavalita in nuca de cocos, favorita sarbatorilor noastre