Rotite NuSi

de andreea123 in Prajituri, 22 Dec 2011 | 9131 vizualizari

 

Foarte, foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 210g faina
  • 140g unt
  • 85g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri nuca macinata
  • 2 linguri zahar tos
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotite NuSi:

Se face un aluat din 210g faina, 2 galbenusuri, 85g de zahar pudra, 140g de unt si smantana.

Se intinde o foaie cu o grosime de 5 mm maxim din care se taie cu ajutorul unui pahar mic (diametrul de 3 cm maxim) cercuri. Cu un degetar unele dintre cercuri (doar cele pentru capac) se gauresc in mijloc, apoi se ung cu albus de ou (nebatut) si se tavalesc prin nuca amestecata cu zahar.

Se coc rotitele la 180°C, iar cand sau racit se lipesc cu gem de caise (rotita fara nuca cu rotita gaurita cu nuca).

Pofta buna!

P.s: sunt excelente a doua zi, deoarece patrunde gemul in biscuite si devin mai fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite NuSi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu banane