Rosii decojite in suc propriu

de Andra_Constantinescu in Conserve, 11 Aug 2015 | 8149 vizualizari

 

Rosiile intregi sunt bune pentru prepararea mancarurilor, mai ales iarna, asa ca in loc sa mai cumpar gata facute, am preferat sa culeg din gradina si sa conserv propriile rosii.

 

INGREDIENTE

  • 4,5 kg rosii cu forma alungita.
  • Pentru un borcan de 800 g:
  • o lingurita cu varf de sare grunjoasa;
  • doua linguri cu varf de zahar.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii decojite in suc propriu:

Se pune o oala cu apa la fiert.

Se iau coditele de la rosii, apoi se spala si se baga in apa clocotita timp de 2-3 minute. Cu ajutorul unei palete se iau rosiile din oala, se scurg, se lasa sa se racoreasca, apoi se decojesc, punandu-le imediat in borcane. Dupa aceea, se adauga zaharul si sarea peste ele si se pun capacele la borcane. 

Intr-o cratita se pune un prosop, apoi se aseaza borcanele si se umple cratita cu apa rece. Se fierb borcanele timp de 40-50 de minute, se lasa la racit in cratita cu apa, apoi se pot depozita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii decojite in suc propriu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rahela Velicu 1

01.08.2018, 09:36

Va in borcane zeama, s-a lasat de la rosii? Vreau sa fac si eu

Andra_Constantinescu 1

01.08.2018, 10:03

Da, Rahela, e zeama de la rosii. Sa faci ca sunt foarte bune.

Rahela Velicu 1

01.08.2018, 12:18

Merci mult, saptamana asta am in plan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu ciolan afumat de casa -reteta cu nr.300