Rondele de rechin cu orez si sos de smantana

de mikidaniro in Peste, 5 Mar 2012 | 5525 vizualizari

 

Din categoria ''mult de scris, usor de facut'' face parte si aceasta reteta:).Rechinul are o carne dulceaga si este foarte bogat in grasimi bune printre care si Omega 3.

 

INGREDIENTE

  • 500g rondele de rechin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 felie lamaie (lata de 2 cm)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare,piper
  • Orez:
  • 150g orez
  • o lingura de unt
  • 1 lingura sos de soia 
  • sare,piper
  • marar deshidratat
  • Sos:
  • 1 galbenus
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita amidon sau faina
  • 8 linguri smantana lichida
  • 1 lingura de soia
  • sare,piper
  • marar deshidratat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de rechin cu orez si sos de smantana:

Rondele de rechin:

Usturoiul,lamaia si 50-75 ml apa le punem intr-un vas si le pasam cu ajutorul mixerului vertical sau al robotului.Spalam rondelele de rechin si le stergem cu ajutorul unui prosop de bucatarie,apoi le punem intr-un vas peste care turnam compozitia cu lamaie.Lasam la marinat 20-30 de min.

Orezul:

Punem orezul intr-o punga termorezistenta,apoi il punem intr-un vas cu apa si sare cat sa il acopere.Lasam la foc 20-30 de min. sau pana este fiert.Scoatem punga din apa si lasam la scurs.Intr-un alt vas punem untul si lasam pana se topeste,apoi punem soia,condimentele,omogenizam un pic si adaugam orezul.Lasam totul 1-2 min.amestecand frecvent.

Sosul:

Punem toate ingredientele intr-un vas si cu ajutorul mixerului vertical sau al robotului le omogenizam, apoi le punem intr-un castron pe care il punem peste o cratita cu apa clocotita,adica il fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa.Sosul se serveste imediat sau se pastreaza cald pe baie de aburi max.20 de min.

TIPS-URI

1

Sosul acesta este dulceag,daca va plac sosurile mai acrisoare puteti adauga 1 lingurita zeama de lamaie sau de otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de rechin cu orez si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou marinat la rece