Rolls Cinnabon sau melcisori(varianta simpla fara glazura)

de cec in Dulciuri, 12 Dec 2010 | 8786 vizualizari

 

Reteta preluata de pe culinar.ro postata de Gabi Cara (mii de multumiri pt reteta)

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE ALUAT

  • 2 si 1/2 lingurite de drojdie uscata
  • 1 cup de lapte cald
  • 1/2 cup zahar
  • 80 g de unt moale
  • 1 lingurita de sare
  • 2 oua
  • 4 si 1/2 cups de faina 000

INGREDIENTE UMPLUTURA

  • 1 cup zahar brun (eu am pus normal, alb)
  • 2 si 1/2 linguri de scortisoara Makara (eu am folosit scortisoara normala)
  • 80 g de unt (margarina) moale

INGREDIENTE GLAZURA

  • 90 de g unt
  • 1 si 1/2 cups de zahar pudra
  • 90 g de crema de branza (Philadelphia)
  • sos de caramel
  • nuci Pekan (eu am folosit nuci de-ale noastre)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls Cinnabon sau melcisori(varianta simpla fara glazura):


PREPARARE
Se dizolva drojdia in lapte caldut. Apoi se adauga zaharul, untul moale, ouale, sarea si faina.
Se amesteca si se incepe framantatul, pana cand se obtine un alauat elastic, usor lipicios,dar care sa nu se lipeasca de maini.
Se unge aluatul cu putin ulei si se lasa la crescut, acoperit pana isi dubleaza volumul.
Pe blatul de lucru se presara putina faina, se rastoarna aluatul si cu ajutorul sucitorului se intinde o foaie de forma unui dreptunghi, cu lungimea de 54 cm si latimea de 40 cm si o grosime ce ar trebui sa fie putin peste jumatate de centimetru.
Suprafata foii se unge cu unt si se presara amestecul de zahar brun si scortisoara avand grija ca stratul sa fie cat mai uniform.
Aluatul se ruleaza cu grija pe lungime iar cu ajutorul unei bucati de ata se taie ruloul in bucati cu lungimea de 4-5 cm.
Este de preferat aceasta metoda de taiere, pentru ca ata taie perfect, fara sa turteasca forma si fara sa murdareasca suprafata taieturii.
Melcisorii obtinuti se culca distantati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unde se lasa la crescut pentru inca 30 de minute,timp in care cuptorul se incinge la 200 de grade Celsius.
Rulourile se coc timp de 10-12 minute
In timp ce rulourile sunt in cuptor, se prepara glazura, amestecand cu un mixer toate ingredientele,pana se obtine o crema usoara si pufoasa.
Cand rulourile sunt coapte, fierbinti, se acopera cu glazura, din belsug.
Fiind fierbiniti, temperatura ridicata faca ca glazura sa se topeasca si sa se scurga, patrunzand prin peste tot.
Se servesc calde, acompaniate de sos caramel, care poate fi preparat in casa.
Si peste sos se presara multa nuca maruntita.

Si asta e ceea ce am facut eu(pozele cu glazura si e ceva timp de cand le-am facut):
am luat branza la cutie (crezand ca e crema de branza) si cand am desfacut am avut surpriza sa constat ca de fapt e branza topita, dar asa am pus-o si a fost ff bune si cu branza topita

Si acum cele facute zilele astea fara glazura. Am facut o portie si jumate. Aluatul l-am impartit in patru parti. 2 le-am umplut cu umplutura din reteta (scortisoara) si 2 cu nuca: am uns foaia cu gem de prune, am facut un amestec de nuca, zahar si cacao si l-am presurat deasupra cat s-a putut de uniform, apoi am rular si am continuat exact ca si la cele cu scortisoara. Eu ma intins foaia mai subtire ca imi plac mai mult asa, ies un pic mai crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls Cinnabon sau melcisori(varianta simpla fara glazura)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

13.12.2010, 13:42

bine arata

Ligia Bxl 1

13.12.2010, 16:32

da ce multe ai facut sa ajunga la toate arata bineee

cec 1

15.12.2010, 19:49

va multumesc
Buni e putin spus, daca imi pun mintea cu ei nu ma pot opri la o tava as tot manca, dar din pacate se cam depune si incerc sa-i fac mai rar de frica asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert budinca de mere cu branza de vaci