Rollo de pollo a la pimienta

de vik in Pui, 1 Iul 2010 | 5850 vizualizari

 

Rulou de pui cu sos de piper

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui dezosate
  • 2 felii subtiri de bacon afumat
  • 2 triunghiuri de branza topita
  • sare
  • soia
  • sfoara pentru legat rezistenta la caldura
  • ulei de masline
  • pentru salsa:
  • o lingura de ceapa razuita si stoarsa de zeama
  • 8 linguri de frisca lichida
  • sare,
  • piper negru macinat
  • boabe de piper murate ( verzi sau negre)
  • un galbenus de ou    
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rollo de pollo a la pimienta:

pulpele se dezoseaza, se spala si se sterg cu servetel de bucataie.

 pe partea din interior se aseaza in mijloc o feliuta subtire de bacon afumat si un triunghi de branza topita.

se ruleaza cu pielea spre exterior, se leaga cu sfoara .

se ung cu ulei , se sareaza putin si se dau la cuptor acoperite cu folie de aluminiu aproximativ 60 minute.

inainte de a le scoate din cuptor, le ungem cu sos de soia.

sosul de piper :

ceapa razuita sa caleste in putin ulei de masline

se adauga frisca lichida , sarea, piperul macinat si boabele de piper murate .

se lasa la fiert la foc mic aproximativ 15 minute  si la final, cu focul stins, se adauga galbenusul de ou amestecand energic pentru a evita colagularea.

Se serveste cu cartofi prajiti sau garnitura de orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Rollo de pollo a la pimienta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

vik 1

02.07.2010, 18:19

prin frisca lichida inteleg ...aceea pe care trebuie sa o bati cu mixerul pentru a o pune pe tort.
Sunt de doua tipuri: indulcita, pentru prajituri si neindulcita, pentru sosuri.

vik 1

02.07.2010, 18:33

Piperul murat nu-l cumpar, ci il prepar.
Folosesc piper negru uscat sau piper verde proaspat ( desi nu prea sunt sigura ce fel de piper folosesc, avand in vedere ca il culeg dintr-un copacel din orasul alaturat)
Are miros de piper, gust de piper, creste in ciorchine.,..dar copacelul nu seamana deloc cu piperul din arborele de piper)
Folosesc un conservant unguresc pentru muraturi (se numeste Kapros-Savanyusagtartosito)
Pun 100 ml apa, 30 ml otet si o lingurita de conservant la 50 grame de piper boabe.
Las sa fiarba 20 minute si apoi il pun in borcane cu capac ermetic.

Daca nu aveti conservant,se poate mura cu 30ml otet, 100 ml apa, 1 lingurita boabe mustar, 1 lingurita coriandru, putin marar si cimbru uscat si o lingura de sare.

Brindusa 1

02.07.2010, 22:15

multumesc pentru raspunsuri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu galuste