Rol banana-cappuccino

de miremirc in Prajituri, 14 Ian 2012 | 13257 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 75 g faina
  • 75 g amidon
  • 4 lg apa rece
  • 2 lg cacao
  • 1 lg praf de copt

Crema :

  • 500 g mascarpone
  • 250 g frisca lichida
  • 1 plic gelatina granule
  • 8 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 lg cappuccino instant
  • 2 banane

Decor :

  • 50 g ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rol banana-cappuccino:

Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam treptat zaharul, apoi apa lingura cu lingura, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cele 2 lg de cacao.

Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la copt cam 20 de minute; facem testul cu scobitoarea pentru siguranta.

Pe un prosop curat presaram 1 lg de zahar si asa cald blatul il rulam strans in prosp; il lasam asa pana se raceste.

Pentru crema : hidratam gelatina in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care o topim pe foc mic, fara sa o fierbem, pentru a nu-i strica proprietatile. Cappuccino il dizolvam in 50 ml apa fiarta si il lasam sa se raceasca.
Intre timp, batem frisca spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam cappuccino dizolvat si racit si adaugam mascarpone. in gelatina topita adaugam o lingura din crema, omogenizam, mai adaugam inca o lingura de crema, omogenizam din nou si amestecam cu toata crema.

Blatul il scoatem din prosop si il asezam pe tava pe care va ramane. Pe el intindem uniform jumatate din crema, iar in mijloc asezam 2 banane decojite si rulam la loc blatul .

Cu restul de crema imbracam toata rulada.

Decoram cu ciocolata rasa sau fiecare dupa imaginatie... :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rol banana-cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu aroma de lamaie si stafide